Η νέα χρονιά είναι προ των πυλών και όλοι ευχόμαστε να είναι καλύτερη από την προηγούμενη.

Αμέσως μετά την αλλαγή του χρόνου και αφού ανταλλάξουμε τις ευχές μας, αρχίζει η κοπή της βασιλόπιτας που είναι αναμφισβήτητα το πιο διάσημο πρωτοχρονιάτικο έθιμο. Δεν είναι μόνο τα μικρά παιδιά που το περιμένουν πως και πως, αλλά νομίζω πως όλοι μας! Αρχίζει με το: «Για τον/την…», ακολουθεί το ψαχούλισμα και τελειώνει με ένα ενθουσιώδης: «το βρήκα!».

Θεωρητικά όποιος βρει το φλουρί της βασιλόπιτας, θα έχει τύχη όλη τη χρονιά.

Το όνομά της το πήρε από τον Άγιο Βασίλειο που γιορτάζει την Πρωτοχρονιά και έτσι γιορτάζουν όλοι οι Βασίληδες και οι Βασιλικούλες όπως και εγώ!

 

•  ADVERTISEMENT •




Το έθιμο όμως του φλουριού, σύμφωνα με τη θρησκευτική ορθόδοξη παράδοση προέρχεται από τον Μέγα Βασίλειο που για να επιστρέψει τα τιμαλφή στους δικαιούχους, μη γνωρίζοντας σε ποιόν ανήκει τι, έδωσε εντολή να παρασκευαστούν μικροί άρτοι εντός των οποίων τοποθέτησε ανά ένα των νομισμάτων ή τιμαλφών και τα διένειμε στους κατοίκους την επομένη του εκκλησιασμού.

Καλή χρονιά 2021

Φέτος, λόγω όλης αυτής της κατάστασης και με τη βοήθεια της τεχνολογίας λέω να κόψουμε βασιλόπιτα έχοντας όλους τους αγαπημένους μας μαζί… διαδικτυακά. Βασιλόπιτα δε θα καθίσω να κάνω γιατί η Gea Bakery ετοίμασε μια εκπληκτική Βασιλόπιτα πιστοποιημένη χωρίς γλουτένη με καρύδια, αμύγδαλα και ξύσμα λεμονιού! Η γεύση της θα σας μαγέψει και όπως και όλα τα προϊόντα της είναι υγιεινά, χωρίς γλουτένη, ελεύθερη σίτου, χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς και άμυλα, χωρίς συντηρητικά. Μέσα στη συσκευασία έχει και άχνη ζάχαρη, αλλά εγώ δεν την έβαλα γιατί δεν ήθελα να χαλάσω το ντιζαϊνάτο σχέδιο της. Και ευτυχώς που δεν έχει φλουρί και έτσι μπορώ να ακολουθήσω το έθιμο που έχει καθιερώσει η μητέρα μου και να βάλω και εγώ χρυσή λίρα, για να είναι σίγουρο, ότι όποιος το τύχει, θα έχει τύχη 😉

 

•  ADVERTISEMENT •




Αλλά το ότι δε θα κάνω Βασιλόπιτα, δε σημαίνει ότι δε θα μπω στη κουζίνα μου (για λίγο βέβαια). Θα ετοιμάσω το εύκολο και γρήγορο παγωτό που έμαθα από την ανεψιά μου και θα το βάλω σε φόρμες από χριστουγεννιάτικα δεντράκια. Θα το στολίσω και με κουβερτούρα σε χριστουγεννιάτικα σχέδια που έχω κάποιες φόρμες σιλικόνης ή με σιρόπι σοκολάτας. Πιστέψτε με και να το κάνετε και εσείς και είναι σίγουρο ότι αυτή η γεύση θα σας τρελάνει και θα κάνει τη πρωτοχρονιά σας πολύ ιδιαίτερη φέτος!

Κάντε την παραγγελία σας στο www.geabakery.gr όσο πιο γρήγορα όμως μπορείτε γιατί λόγω του covid-19 υπάρχουν καθυστερήσεις στις παραδόσεις των μεταφορικών εταιριών και είναι κρίμα να μην έρθει έγκαιρα η νοστιμότατη αυτή βασιλόπιτα!!!

Καλή Χρονιά  με υγεία και τύχη!

   

What a better way to make easier your days, by keeping all recipes you like, organised. SHOP NOW

 
37
(Visited 507 times, 1 visits today)

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *