Το 2020 ήταν μια χρονιά πολύ διαφορετική από τις άλλες. Λόγω της παγκόσμιας επιδημίας μείναμε παραπάνω σπίτι και αυτό ομολογώ ότι ήταν πάρα πολύ καλό και ας γκρινιάξανε κάποιοι. Επιτέλους ζήσαμε σαν οικογένεια! Βρήκαμε αξίες όπως το να τρώει ξανά όλη η οικογένεια μαζί. Γνωρίσαμε τα παιδιά μας περισσότερο και επικοινωνήσαμε περισσότερο μαζί τους.

Είχαμε επίσης το χρόνο ή μάλλον περισσότερο τη διάθεση να επικοινωνήσουμε με πολύ κόσμο. Η τεχνολογία στα πόδια μας και οι περισσότεροι την αξιοποιήσαμε επαρκώς κάνοντας βιντεοκλήσεις με φίλους που ζούνε τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Είναι καταπληκτικό ότι με μια ομάδα έχουμε καθιερώσει να πίνουμε καφέ όλες μαζί μια φορά τουλάχιστον τη βδομάδα, σαν να είμαστε σε κάποιο καφέ, πράγμα που δε θα γίνει να είμαστε όλες μαζί  από κοντά, γιατί ζούμε σε διαφορετικές πόλεις ανά τον κόσμο, όπως Τορόντο, Νιου Τζέρσεϋ, Ντόρτμουντ, Μυτιλήνη, Αθήνα, Αγ. Αθανάσιο, Θεσσαλονίκη κλπ.

 

•  ADVERTISEMENT •




Μια άλλη ευκαιρία ήταν να μπούμε στη κουζίνα μας περισσότερο και να μαγειρέψουμε νέες συνταγές ή για μένα το καλύτερο ήταν ότι ο πρωτότοκος γιος θέλησε να μάθει να μαγειρεύει γιατί σε 2 χρόνια που θα είναι φοιτητής λέει, πρέπει να ξέρει να κάνει κάτι ώστε να μη λιμοκτονήσει. Έτσι έμαθε να κάνει μακαρονάδα και μετά πέρασε στα αγαπημένα του γλυκά στις πιο εύκολες εκδόσεις βέβαια 😉

Τώρα που έρχονται οι γιορτές όμως θα μπούμε στη κουζίνα μας περισσότερο για να ετοιμάσουμε γλυκιές χριστουγεννιάτικες λιχουδιές. Βέβαια όσοι από εμάς έχουμε και κάποιον με κοιλιοκάκη, πρέπει να μπούμε στη κουζίνα 2 φορές για κάθε γιορτινό γλυκάκι, μια για χωρίς γλουτένη και μια για το παραδοσιακό… και γινόμαστε μετά πτώμα…

 

Κάθε χρόνο κάνω μπισκότα, κουραμπιέδες, κέικ και πολλά πολλά άλλα για την οικογένειά μου και για μένα που έχω κοιλιοκάκη ή κάνω τα απολύτως απαραίτητα ή κάνω τα πάντα και μετά γίνομαι ένα με τον καναπέ για να ξεκουραστώ. Βέβαια αν είχε κάποιο από τα παιδιά μου κοιλιοκοκάκη, τότε θα έκανα τα πάντα χωρίς γλουτένη και μάλλον λιγότερα από όλα τα άλλα.

Βλέπετε είμαι από αυτούς που θέλουν τις σπιτικές γεύσεις, τις μαμαδίστικες!!!

 

•  ADVERTISEMENT •




Λοιπόν φέτος είμαι η ΤΥΧΕΡΗ της οικογένειας που θα έχω όλα τα χριστουγεννιάτικα καλούδια χωρίς γλουτένη, χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς και άμυλα, χωρίς συντηρητικά και προπαντός χωρίς κόπο!!!

Η Gea Bakery μας έφτιαξε τα Χριστούγεννα μας φέτος!!! Μας ετοίμασε το πιο γλυκό χριστουγεννιάτικο γιορτινό κουτί με μαμαδίστικη γεύση!!!

 

Τι να πει κανείς γι’ αυτά τα εορταστικά και απολαυστικά γιγάντια μπισκότα με κομμάτια βελγικής σοκολάτας! Απλά τέλεια!!!

Γεμίζεις μια κούπα με γάλα, βάζεις όλο το μπισκότο στο πιάτο και λες.. όχι δε θα το φάω όλο γιατί είναι υπερβολή… αλλά κομματάκι, κομματάκι βουτώντας το στο γάλα, το μπισκότο ως δια μαγείας εξαφανίζετε όλο τελικά. Πιάνω τον εαυτό μου να μαζεύει με το δάχτυλο και το τελευταίο ψιχουλάκι από τη μπισκοτάρα αυτή. Τίποτα δε θα πάει χαμένο.  Ευτυχώς που το πακέτο περιέχει 3 τέτοια μπισκότα και έτσι θα έχω για άλλες δύο φορές. Είναι αδύνατο να αντισταθείς σε αυτή τη γεύση, που μου θύμισε παιδικά χρόνια και μπισκότα της μητέρας μου.

 

•  ADVERTISEMENT •



Tea time και εννοείται ότι όπως κάνουν οι Άγγλοι θα συνοδέψω το τσάι μου με γλυκές μπουκίτσες. Ο τέλειος νομίζω συνδυασμός θα είναι με τα εορταστικά γαλλικά μαντλένς με αυθεντική βανίλια Μαδαγασκάρης και ξύσμα λεμονιού! Και επειδή θέλω να ενισχύσω το άρωμα λεμονιού, θα ρίξω μέσα στο τσάι μου 3 κ.γλ. από αυτή την καταπληκτική  αυθεντική λεμονάδα χωρίς συντηρητικά, χωρίς γλουτένη με άρωμα λεμονοδάσους!
Επίσης νιώθω δημιουργική μετά από αυτό το μεθυστικό άρωμα του λεμονιού, (συνταγή: ) ανακατεύω 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη με 1 κ.γλ. αυτής της αρωματικής φυσικής λεμονάδας και φτιάχνω ένα γκλάσο για να στολίσω τα μαντλένς μου.

 

•  ADVERTISEMENT •




Χριστούγεννα χωρίς εορταστικά ρολά κανέλας και ζεστή σοκολάτα δε γίνεται! Ανοίγεται τη συσκευασία και αν μπορείτε να κρατηθείτε και να μη τα φάτε όλα μαζί, είστε αξιέπαινοι!!! TIP: Ζεστάνετέ τα λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων γύρω στα 15΄΄ ή και σε κανονικό φούρνο. Η γεύση θα απογειωθεί!!!  Τι λέτε και για γκλασάρισμα που θα μας θυμίσει χιονισμένο τοπίο;  (συνταγή: ) ανακατεύω 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη με 1 ½  κ.γλ. γάλα και λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας. Αν το θέλετε πιο ρευστό προσθέτετε γάλα, αν το θέλετε όμως να στέκεται καλά πάνω αυξήστε την άχνη ζάχαρη.

 

•  ADVERTISEMENT •




Οι κουραμπιέδες και τα εορταστικά μπισκοτάκια κανέλας είναι το σήμα κατατεθέν των ελληνικών Χριστουγέννων! Θα συνοδεύσει τέλεια τον απογευματινό καφέ μου.

Και αν, λέω αν, σας περισσέψουν, πράγμα λίγο απίθανο, τα  κάνετε ένα υπέροχο και γρήγορο cheese cake (βλέπε συνταγή εδώ) Εννοείται ότι η μαρμελάδα με 4 φρούτα, με σάκχαρα φρούτων αντί ζάχαρης που θα βρείτε μέσα στο χριστουγεννιάτικο κουτί είναι η ιδανικότερη για αυτό το γρήγορο γλυκάκι.

 

•  ADVERTISEMENT •




Τα κέικ της Gea Bakery τα ξέρετε βέβαια. Είναι αυτά τα ανάλαφρα, αφράτα που δε ξέρεις αν θα διαλέξεις αυτό με τη βανίλια ή αυτό με το κακάο. Για να μη πονοκεφαλιάζεις και μιας και έχει και από τα δύο μέσα στο κουτί, κόψε φέτες και από τα δύο και απόλαυσέ τα στο πρωϊνό σου ή σα σνακ το απόγευμα μαζί με τσάι σαν τους Άγγλους, όπως κάνουμε μαζί με το νεότερο γιο μου.

Αν τα θέλετε και αυτά στολισμένα, ( συνταγή: ) τότε  δεν έχετε παρά  να ανακατέψετε 3 κ.σ. από την υπέροχη μαρμελάδα με 4 φρούτα, με σάκχαρα φρούτων αντί ζάχαρης που θα βρείτε μέσα στο χριστουγεννιάτικο κουτί με 1-2 κουταλιές από την καταπληκτική  αυθεντική λεμονάδα χωρίς συντηρητικά, χωρίς γλουτένη με άρωμα λεμονοδάσους ή αν σας φαίνεται ξινό, τότε αντικαταστήστε το με χυμό ροδιού και με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείψτε το πάνω στα κέικ. Αν όμως θέλετε λευκό frosting έτσι ώστε να σας θυμίσει το χιόνι, τότε το γκλάσο κρέμας τυριού θα σας ενθουσιάσει. ( συνταγή: ) Ανακατεύουμε 2 κ.σ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου, 1 φλ. ζάχαρη άχνη, 1/4 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας και αν χρειαστεί να το κάνετε πιο ρευστό προσθέτετε 1 κ.σ. γάλα. Ή το απλώνεται με το κουτάλι ή το βάζετε σε κορνέ για να το απλώσετε πιο ομοιόμορφα.

 

•  ADVERTISEMENT •




Για να πω την αλήθεια τα μισά από τα γλυκάκια από αυτό το κουτί, τα έφαγα έτσι γιατί έχουν υπέροχη γεύση και είναι όλα τους πιστοποιημένα από την Ενωση Ευρωπαικών Εταιριών Κοιλιοκάκης (AOECS), φέρουν το διακριτικό σήμα πιστοποίησης (Crossed grain symbol), είναι ελεύθερα σίτου αλλά κυριότερα είναι  χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς και άμυλα, χωρίς προσθήκη συντηρητικών. Το πιο σημαντικό; Χωρίς να χρειάζεται να μπω στην κουζίνα μου και η γεύση τους είναι σπιτική. Θα γελάσετε, αλλά όταν πρωτοέτρωγα το γιγάντιο μπισκότο μου ήρθε στο μυαλό μια τεράστια κουζίνα με πολλές μαμάδες και γιαγιάδες που φορούσαν τις ποδιές τους και όλες μαζί ζύμωναν, ψήνανε και διακοσμούσαν τα μπισκότα αυτά λέγοντας ιστορίες από περασμένα Χριστούγεννα και γελώντας γαργαλιστικά και δυνατά. Ναι ξέρω γελάτε, αλλά να σας δω εσάς τι εικόνες θα σας έρθουν στο μυαλό με την πρώτη μπουκιά από αυτά τα υπέροχα καλούδια χωρίς γλουτένη.

 

•  ADVERTISEMENT •




Τελευταίο και σημαντικό για αυτή τη Χριστουγεννιάτικη ραψωδία γεύσεων είναι ότι δεν έχει έξοδα αποστολής και η απόδειξη μπορεί να κατατεθεί στον ΕΟΠΥΥ ως αποδεικτικό αγοράς προϊόντων χωρίς γλουτένη. Κάντε την παραγγελία σας στο www.geabakery.gr όσο πιο γρήγορα όμως μπορείτε γιατί λόγω του covid-19 υπάρχουν καθυστερήσεις στις παραδόσεις των μεταφορικών εταιριών και είναι κρίμα να μην έρθει έγκαιρα η χριστουγεννιάτικη αυτή απόλαυση χωρίς γλουτένη! Για μένα πάντως, μακάρι να το κρατήσουν αυτό το κουτί και μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, γιατί είμαι από αυτούς που τρώνε κουραμπιέδες και ρολά κανέλας όλο το χρόνο και όχι μόνο στην περίοδο των εορτών.

 

Χρόνια πολλά με το πιο γλυκό κουτί των φετινών εορτών!

   

What a better way to make easier your days, by keeping all recipes you like, organised. SHOP NOW

 
34
(Visited 282 times, 1 visits today)

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *