Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε την 1η Ιουνίου του 2020, αμέσως μετά την 1η μας καραντίνα. Απο τότε περάσαμε κι άλλες και εύχομαι να μην ξαναχρειαστεί να περάσουμε τέτοιο πράγμα ποτέ ξανα…

_________________________

Λόγω όλης αυτής της κατάστασης του εγκλεισμού μας στο σπίτι για πολύ καιρό, το τι θα μαγειρέψω σήμερα ήταν σχετικά εύκολο. Έβλεπες τι έχεις στην κουζίνα σου και αναλόγως έκανες το φαγητό σου. Ακόμα και για εμάς που δουλεύαμε από το σπίτι, ήταν πιο εύκολο και δεν χρειαζόταν μεγάλος προγραμματισμός. Επανήλθαμε (ΕΥΤΥΧΩΣ!) όμως στην κανονικότητά μας (περίπου). Οι 2 πρώτες βδομάδες για μένα ήταν σχετικά δύσκολο στο να προσαρμοστώ στην νέα αυτή κατάσταση, καθώς είχαν περάσει 2 μήνες. Το ερώτημα “Τι να μαγειρέψω σήμερα;” , αποδείχθηκε τελικά ζόρικο και έτσι επανήλθα στο άρθρο μου (κάντε κλικ εδώ για να το διαβάσετε) και άρχισα να ξανακάνω πρόγραμμα, εβδομαδιαίο αυτή τη φορά, για να μην πονοκεφαλιάζω κάθε πρωί στο τι να μαγειρέψω για την οικογένειά μου, πριν φύγω για τη δουλειά.

 

Σπιτικά φρέσκα λαζάνια χωρίς γλουτένη

Είμαι εργαζόμενη μητέρα (όπως και ο περισσότερος κόσμος βέβαια). Όπως έχω ξαναπεί και στο παρελθόν, ξυπνάω πολύ πρωί και μαγειρεύω, αφενός για να είναι πιο φρέσκο το φαγάκι της οικογένειάς μου και αφετέρου γιατί το βράδυ, μετά από όλη την κούραση της ημέρας δεν είμαι σε θέση να κάνω τίποτα. Αυτό κάνω εγώ γιατί με εξυπηρετεί περισσότερο, η φίλη μου μαγειρεύει από το βράδυ της προηγούμενης γιατί το πρωί δε λειτουργεί και δε θέλει να ξυπνάει πιο νωρίς. Όλα είναι σωστά και ο καθένας πρέπει να κάνει αυτό που τον βολεύει καλύτερα.


Το κοτόπουλο της Βίκης (χωρίς γλουτένη)

Όμως, το να έχεις προγραμματίσει το τι θα μαγειρέψεις σου λύνει τα χέρια και δε χρειάζεται να πονοκεφαλιάζεις κάθε μέρα. Το κάνεις 1 φορά τη βδομάδα ή αν θες 1 φορά το μήνα για τις 4-5 βδομάδες. Σας έχω σχεδιάσει ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα με 4 ημερήσια πεδία ώστε να ξέρετε τι θα έχετε για Πρωινό, Μεσημεριανό, Βραδινό και Ενδιάμεσο. Κάτω από το πρόγραμμα αυτό έχω βάλει μια μικρή λίστα για ψώνια, έτσι ώστε όταν κάνετε τον προγραμματισμό να γράφετε και το τι θα χρειαστεί να αγοράσετε προκειμένου να υλοποιήσετε τις συνταγές που έχετε προγραμματίσει. Έτσι τα ψώνια μπορούν να γίνονται 1 φορά την εβδομάδα και γρήγορα γιατί ξέρουμε ακριβώς τι θέλουμε και δε σπαταλάμε άδικα χρόνο στο σούπερ-μάρκετ.

 

 

Εγώ εδώ και πολλά χρόνια κάνω τα ψώνια μου τηλεφωνικά/διαδικτυακά για να κερδίσω χρόνο. Μόνο στη δύσκολη περίοδο που διανύσαμε, δεν μπορούσα να το κάνω γιατί όλοι ξαφνικά βρήκαν αυτό τον τρόπο και έπρεπε να περιμένεις δύο βδομάδες για την παράδοση της παραγγελίας σου. Δεν ήταν προετοιμασμένα τα σούπερ-μάρκετ για τέτοιο μεγάλο όγκο παραγγελιών, αλλά πλέον και αυτοί προσαρμόστηκαν και επένδυσαν και σε αυτόν τον τομέα.  

 

 

Εκτός από χρόνο, εννοείται κερδίζεις και σε χρήματα, γιατί αγοράζεις μόνο ότι χρειάζεσαι και όχι ότι σου γυαλίσει στο μάτι έτσι όπως τα αραδιάζουν στα ράφια και επιτηδευμένα στο παρουσιάζουν με κάθε δυνατό τρόπο ιδιαίτερα ελκυστικό είτε με προσφορά μεγέθους, είτε με 1+1 δώρο, είτε με μείωση τιμής, για να το αγοράσεις. Εννοείται ότι καλά κάνουν και γι’ αυτό χρειαζόμαστε και εμείς που δουλεύουμε στα τμήματα Γραφιστικής/Marketing/Διαφήμισης κλπ. Πρέπει να υποστηρίξω το επάγγελμα που κάνω από 1987, όπως καταλαβαίνεται 😉


Σπανακόπιτα εύκολη και γρήγορη με φύλλα τορτίγιας χωρίς γλουτένη

 

Στο πλάνο σας μη ξεχνάτε να βάζετε φαγητά που αρέσουν σε όλους, φαγητά που πρέπει να τρώμε για μια σωστή διατροφή και δώστε στον εαυτό σας μια μέρα άδεια, παραγγέλνοντας φαγητό από έξω. Αυτό επίσης βοηθάει πολύ στο να περάσετε δύσκολα φαγητά την προηγούμενη μέρα όπως είναι τα όσπρια και τα λαχανικά που συνήθως δεν τα επιλέγουν κάποια μέλη της οικογένειά σας. Εφόσον θα έχετε αναρτημένο στο ψυγείο το μενού της εβδομάδας στο ψυγείο, η φασολάδα μπορεί να μην είναι αγαπημένο φαγητό αλλά αν ακολουθούν πιτόγυρα την επόμενη μέρα, γίνεται πιο ανεκτό! Περισσότερες ιδέες αλλά και οδηγίες συμπλήρωσης θα βρείτε στο πόστ μου «Τι να μαγειρέψω σήμερα; Με ή χωρίς γλουτένη;»

 

 

Σχεδίασα ειδικά για εσάς και μπορείτε να το κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ το Εβδομαδιαίο Πλάνο γευμάτων πατώντας εδώ.

 

 

Τα παρακάτω σχέδια για πλάνο γευμάτων μπορείτε να τα προμηθευτείτε με ειδική έκπτωση 20%, για όλους εσάς που με ακολουθείτε, με το κουπόνι VIVOGLUTENFREE 

Εβδομαδιαίο πλάνο γευμάτων και λίστα για ψώνια από VIVO 4U

 

Εβδομαδιαίο πλάνο γευμάτων και λίστα για ψώνια από VIVO 4U

 

Εβδομαδιαίο πλάνο γευμάτων και λίστα για ψώνια από VIVO 4U

 

Εβδομαδιαίο πλάνο γευμάτων και λίστα για ψώνια από VIVO 4U

 

Επίσης θα βρείτε Λίστες αγορών, επεξεργάσιμες, που μπορείτε κάθε μέρα να γράφεται/συμπληρώνεται και να σώζεται το αρχείο για τα ψώνια που θέλετε να κάνετε. (προμηθευτείτε τα και αυτά με την ειδική έκπτωση 20%, για όλους εσάς που με ακολουθείτε, με το κουπόνι VIVOGLUTENFREE ) Πριν να φύγετε για το σούπερ-μάρκετ, το εκτυπώνεται και έχετε έτοιμη τη λίστα σας για τις αγορές σας. Ιδιαίτερο χρήσιμο για μένα ήταν αυτό στην περίοδο που περάσαμε με τον coronavirus όταν έπρεπε να πας στο σούπερ-μάρκετ για ψώνια και καλό ήταν να κάνεις όλες τις αγορές σου με τη μία για να μην εκτίθεσαι πολλές φορές. Ευτυχώς πέρασε ο μεγάλος κίνδυνος και εύχομαι να μην ξαναέρθει ποτέ. Για να δείτε όλα τα σχέδια πατήστε εδώ

Επεξεργάσιμη minimal λίστα για τα ψώνια από VIVO 4U

 

Επεξεργάσιμη colored λίστα για τα ψώνια από VIVO 4U

 

Επεξεργάσιμη artistic λίστα για τα ψώνια από VIVO 4U

 

Επεξεργάσιμη basic λίστα για τα ψώνια από VIVO 4U


Tip

Οπότε εκτυπώστε το αρχείο με το πλάνο γευμάτων ή κάντε το εσείς σε μια κόλλα χαρτί, πάρτε στυλό και χρωματιστούς μαρκαδόρους, προσκαλέστε το πιο απαιτητικό μέλος της οικογένειάς να καθίσει μαζί σας και να βγάλετε το πρόγραμμα αφού διαβάσετε τις οδηγίες εδώ.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

   

What a better way to make easier your days, by keeping all recipes you like, organised. SHOP NOW

 
28
(Visited 349 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Vicki Lambadi 1 Ιουνίου, 2020 at 12:40 μμ

    Βίκυ είσαι απίστευτα οργανωτική! Δεν παίζεσαι! Σ’ ευχαριστούμε!

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *