Συνταγή για μαλακτικό σώματος από φυσικά βρώσιμα υλικά που έχουμε στο σπίτι μας για το καλύτερο αποτέλεσμα ενός βελούδινου δέρματος. Εννοείται χωρίς γλουτένη!

Από την στιγμή που άνοιξα αυτό το blog, έκανα και μια στήλη για το σώμα γιατί είχα στο μυαλό μου αυτή ακριβώς τη σπιτική συνταγή καλλυντικού. Δεν είχα καταφέρει ποτέ ως τώρα να τη γράψω γιατί είχα επικεντρωθεί στις συνταγές μαγειρικής. Έρχεται όμως αυτός ο καταπληκτικός άνθρωπος, η Άννα, στη ζωή μου με τα σεμινάριά της που με βοήθησαν πολύ και έχει αυτό το καταπληκτικό blog “in my closet” που όποτε ξεκινάω να διαβάσω ένα άρθρο της, καταλήγω να μένω γύρω στο 2-3ωρο στο blog γιατί σχεδόν όλα τα άρθρα της είναι το ένα καλύτερο από τα άλλο. Φέτος διοργανώνει για 3η χρονιά τον καλοκαιρινό μαραθώνιο δημιουργικότητας 2018 και αποφασίζω να πάρω μέρος. Οπότε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Άννα ή αλλιώς στο «ντουλαπάκι» που έτσι με βοήθησε να γράψω αυτή τη συνταγή του φυσικού, σπιτικού μαλακτικού σώματος.

Πως όμως το έμαθα και άρχισα να το κάνω;
Μετά από έξι μήνες από τη διάγνωση της νόσου της κοιλιοκάκης, στις αρχές Φεβρουαρίου του 2015, έκανε την εμφάνισή του  και ένα ακόμη αυτοάνοσο. Αυτή ήταν η ερπετοειδής δερματίτιδα. Βέβαια γενικώς είχα θέματα δερματικής φύσεως και ήμουν πολύ εκλεκτική με το τι καλλυντικά χρησιμοποιούσα. Μετά όμως από την επίσκεψη αυτού του αυτοάνοσου δεν μπορούσα πλέον να βάλω καμιά κρέμα πάνω στο δέρμα μου. Μόνο κάτι φαρμακευτικές, θεραπευτικές αλλά και πάλι αυτές δεν γίνεται να τις φοράς μετά από κάθε μπάνιο.

Μιλώντας με μια φίλη που πήγε σχολείο στην Ελβετία και που το έκανε ως μάθημα αυτό στο γυμνάσιο (ναι όπως σωστά διαβάσατε, στο σχολείο το έμαθε!), μου μίλησε για την παρακάτω συνταγή και περήφανη σας παρουσιάζω αυτό που κάνω τα τελευταία 3,5 χρόνια και το δέρμα μου είναι ιδιαίτερα μαλακό και απαλό. Απλά έχω αλλάξει ελάχιστα τη συνταγή όπου αντί για ελαιόλαδο, χρησιμοποιώ σπαθόλαδο που γίνετε σε ελαιόλαδο. Σπιτικό και δικό μου πάλι και το σπαθόλαδο. Έχω αντικαταστήσει την κρέμα σώματος με   αυτό το ΜΑΛΑΚΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΟΣ και νομίζω πως μόλις το δοκιμάσετε ακριβώς το ίδιο θα κάνετε και εσείς.


Υλικά
:
1 μέρος σπαθόλαδου (από ελαιόλαδο) ή σκέτο ελαιόλαδο όπως μου είχαν δώσει την αρχική συνταγή
1 μέρος μέλι

Εκτέλεση:
Τα βάζουμε σε ένα βαζάκι, τα ανακατεύουμε και το έχουμε στο μπάνιο δίπλα στο αφρόλουτρο μας.

Εφαρμογή:
Αφού τελειώσετε το μπάνιο σας, μετά το τελευταίο ξέβγαλμα, απλώνεται σε όλο το σώμα σας το μείγμα από το βαζάκι αφού το έχετε πρώτα αναταράξει καλά.
Ανοίγετε το ντουζ και ξεπλένεστε μόνο με νερό. Φοράτε το μπουρνούζι σας και πλέον έχετε βελούδινο δερματάκι.


Tip
malaktiko-somatos-xoris-glouteni-vivo-glutenfree-2
Μην βάλετε αυτό το μείγμα στα μαλλιά σας. Γενικά το ελαιόλαδο δε πρέπει να μπαίνει στα μαλλιά γιατί λόγω της διαφορετικής οξύτητας, κάνει την τρίχα να σπάει. (Αυτή η πληροφορία προέρχεται από επιστήμονα-χημικό που ήταν σε καλλυντικά μαλλιών. Απλά γίνεται μια επεξεργασία για να μπει το ελαιόλαδο στα καλλυντικά και να κάνει καλό.)

Γνωρίζω ότι όλοι σας θα έχετε τους ενδοιασμούς σας για το πως θα αλειφτείτε με αυτό, όπως και εγώ βέβαια είχα την πρώτη φορά. Αλλά πιστέψτε με, όταν το χρησιμοποιήσετε την πρώτη φορά, δε θα ξαναχρησιμοποιήσετε ποτέ ξανά χημική/τυποποιημένη κρέμα σώματος.

 

Καλή σας επιτυχία, περιμένω τα σχόλιά σας όσοι το χρησιμοποιήσετε!!!

   

What a better way to make easier your days, by keeping all recipes you like, organised. SHOP NOW

 
21
(Visited 106 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Natasa 4 Μαΐου, 2021 at 1:17 πμ

    Υπέροχη και αυτη η συνταγή σου!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *