Τι κάνουμε όταν θέλουμε τάρτα γλυκό αλλά τα φρούτα εποχής δε βοηθάνε και επιπλέον βαριόμαστε να ψήνουμε κλπ. Τάρτα κάνουμε με βάση από πίτσα και κονσέρβα ανανά. Ναι γνωρίζω ότι δεν είναι ότι καλύτερο οι κονσέρβες και αν ήταν η εποχή της φράουλας, θα ήθελα να τις τιμήσω και να κάνω την κανονική συνταγή. Την οποία θα την μάθετε σε περίπου 2 με 3 μήνες που θα υπάρχουν άφθονες ζουμερές και μοσχομυρωδάτες φράουλες. Προς το παρόν ετοιμαστείτε για σούπερ μάρκετ για να αγοράσετε τα 3 βασικά υλικά.

 


Υλικά
:

Για τη βάση:

Για την κρέμα:

  • 1 φακελάκι κρέμα Αραβοσίτου με γεύση βανίλια
  • 3 φλ. γάλα
  • 4 κ. σ. ζάχαρη, κατά προτίμηση ακατέργαστη
  • ξύσμα ½ λεμονιού
  • 2 κ. σ. βούτυρο

Για τη διακόσμηση:

  • 1 μεσαία κονσέρβα ανανά (560 gr)
  • 1 φακελάκι ζελέ για τάρτες ή εναλλακτικά ½ φλ. μαρμελάδα

 

grigori-tarta-ever-vivo-glutenfree-schar-2

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό από την κονσέρβα μαζί με τη ζάχαρη και το βράζουμε έως να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι.
  3. Τοποθετούμε τη βάση της πίτσας σε ταψάκι με λαδόκολλα, την τρυπάμε αρκετά σε όλη την επιφάνεια με ξυλάκι/καλαμάκι για σουβλάκια ή με ένα πιρούνι. Την ψήνουμε για 8 λεπτά.
  4. Τοποθετούμε την βάση στην πιατέλα σερβιρίσματος και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι, έτσι ώστε να το απορροφήσει. Μπορεί να μη πάρει όλο το σιρόπι. Ή αν δεν την θέλουμε τόσο γλυκιά μπορούμε να βάλουμε λιγότερο.
  5. Σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζουμε την κρέμα αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες που γράφει πάνω το φακελάκι προσθέτοντας και το ξύσμα λεμονιού. Όταν πήξει η κρέμα και την αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και ανακατεύουμε για να πάει σε όλο το μείγμα και να μας τη γυαλίσει.
  6. Απλώνουμε πάνω στη βάση την κρέμα μας και περιμένουμε να κρυώσει.
  7. Μόλις κρυώσει, απλώνουμε τις φέτες του ανανά πάνω.
  8. Κάνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες και το απλώνουμε πάνω στον ανανά. Εναλλακτικά του ζελέ χρησιμοποιούμε μαρμελάδα που την έχουμε λιώσει σε σιγανή φωτιά και την απλώνουμε πάνω στον ανανά με τη βοήθεια ενός πινέλου.
  9. Αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο πριν το σερβίρουμε.

 

grigori-tarta-ever-vivo-glutenfree-schar-3

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!

   

What a better way to make easier your days, by keeping all recipes you like, organised. SHOP NOW

 
23
(Visited 1.163 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. Nikoleta tourlioti 10 Φεβρουαρίου, 2018 at 6:45 μμ

    Παρά πολύ ωραία συνταγή άλλα από ότι είδα η κρέμα άνθος αραβοσίτου της γιωτης στα συστατικά γράφει πιθανά ίχνη γλουτένης.μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε άλλη σε αντικατάσταση χ.γ.;;

    1. vivoglutenfree 10 Φεβρουαρίου, 2018 at 10:24 μμ

      Του ΑΒ βασιλοπουλου δίνεται ασφαλή και αυτήν χρησιμοποίησα εγώ. (Βέβαια πάντα κοιτάμε ετικέτες μήπως κάτι άλλαξε στην παραγωγή)

  2. Pingback: Τάρτα φράουλα χωρίς γλουτένη – vivo gluten free

  3. Natasa 4 Μαΐου, 2021 at 12:50 πμ

    Υπέροχη τάρτα!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *